Holiday house


The beautiful cottage La Clé de Taulé is part of a unique country house and is fully equipped. The house is near the sea, beautiful hiking and biking trails, the beautiful town of Morlaix and plenty of authentic Breton villages. It is the ideal place in all the luxury and comfort of the beautiful region and enjoy your vacation.

The holidayhome is modern and includes a spacious and cozy living and dining room with dining table, TV and fireplace. The bathroom has both a shower and a bathtub. The house has central heating and has private parking and private entrance. You can also use your own private garden terrace under our old apple tree. The cottage has free WIFI.

The village of Taulé is by its location the ideal base to explore Brittany. Taule located in the 'Entre Terre et Mer' area (between land and sea). Both the sea (Mer) and the country (Terre) are within easy reach. From La Cle de Taule you are within five minutes of the sea and/or the woods. The location is therefore ideal for lovers of peace, nature, culture, watersporters, hikers and cyclists.

The host, Jur & Sandrine

Micazu member since January 2020

View complete profile

Answers on average within 1 hour

We (Jur and Sandrine) would like to welcome you to our beautiful Holiday home. The house is ideally situated near the coast, the forrest and the ferry to the UK in Roscoff. The holiday home offers your comfort, nature and privacy. We look forward to welcome you.

Rates & booking request

Select your arrival and departure date.

Select your departure date.

 Minimum stay  nights.
Click on the green button to book.
Erase
 • 1 Arrival / departure date
 • 1 Available
 • 1 No prices available
 • 1 Booked
 • 1 In option

Extra price information

Bedding
Bed linen is included in the price. We assume that you bring your own towels and kitchen linen.

wifi
Wifi is available free of charge

energy
For the consumption of gas, electricity and water we charge € 20 per week.

Cleaning
The cost for final cleaning are € 40

Deposit
The deposit is € 150 and is payable upon arrival. Pets
Pets are welcome in consultation.

use washing machine
Washing and drying € 6.50 (incl. Detergent)
Washing only € 4 (incl. Detergent)


Rates & duration

Prices are per stay

From
17-10-2020
to
24-10-2020
Minimum stay 7 nights
Week € 695.00
Midweek -
Night € 99.00
Weekend -
From
24-10-2020
to
19-12-2020
Minimum stay 7 nights
Week € 595.00
Midweek -
Night € 85.00
Weekend -
From
19-12-2020
to
02-01-2021
Minimum stay 7 nights
Week € 695.00
Midweek -
Night € 99.00
Weekend -
From
02-01-2021
to
13-02-2021
Minimum stay 7 nights
Week € 595.00
Midweek -
Night € 85.00
Weekend -
From
13-02-2021
to
27-02-2021
Minimum stay 7 nights
Week € 695.00
Midweek -
Night € 99.00
Weekend -
From
27-02-2021
to
01-05-2021
Minimum stay 7 nights
Week € 595.00
Midweek -
Night € 85.00
Weekend -
From
01-05-2021
to
08-05-2021
Minimum stay 7 nights
Week € 745.00
Midweek -
Night € 106.00
Weekend -
From
08-05-2021
to
03-07-2021
Minimum stay 7 nights
Week € 595.00
Midweek -
Night € 85.00
Weekend -
From
03-07-2021
to
04-09-2021
Minimum stay 7 nights
Week € 775.00
Midweek -
Night € 111.00
Weekend -

Extras

Here you will find any mandatory and optional additional costs.

Damage deposit
€ 200.00
Per stay
Pay at location | required
Energy cost
€ 0.00
Per stay
Free
Final cleaning
€ 45.00
Per stay
Pay at location | required

Location & tips

Additional information

U weet waarschijnlijk al dat Bretagne het land is van de oesters, de mosselen, de legendes en de druiden. Maar wist u bijvoorbeeld dat Bretagne meer zonne-uren kent dan de Cote d' Azur? Of dat de eerste menselijke aanwezigheid in Bretagne al van 5000 voor Christus dateert? Bretagne is de meest westelijke provincie van Frankrijk en is opgedeeld in 4 departementen, namelijk Ile-et-Vilaine, Morbihan, Cotes d'Armor en Finistere. De oppervlakte van Bretagne is ruim 27.000 vierkante kilometer en er wonen iets meer dan 3 miljoen mensen. De hoofdstad is Rennes en Bretagne kent 1.268 gemeenten. Enkele bekende Bretonners zijn onder andere Jules Verne (schrijver) en Bernard Hinault (wielrenner / tourwinnaar). Ons vakantiehuis ligt in het departement Finistère, letterlijk vertaald als : het einde van de aarde, daar waar de zee begint (Fini-terre).

Bretagne is ook het land van de legendes. Denk bijvoorbeeld aan de legende van de Ridders van de ronde tafel, Merlijn de tovenaar en Tristan en Isolde. En dan is er nog de legende over een klein dorpje aan de Bretonse kust dat weerstand heeft geboden tegen de Romeinse heerschappij. Volgens de overlevering konden zij dit doen door een druide die een speciale toverdrank kon maken. Deze drank maakten de inwoners onoverwinnelijk. Het verhaal gaat dat één van de dorpsbewoners als klein jongentje in de ketel met toverdrank gevallen is en daardoor nooit meer een slokje mocht. Hij heeft hier nooit vrede mee kunnen hebben.....

Tijdens een bezoek aan Bretagne maakt u kennis met middeleeuwse steden, pittoreske dorpen, een boeiende geschiedenis, mystiek, legendes, een overweldigende natuur, het buitenleven, de kustlijn, een goede Franse keuken vol vis en vlees en een overdaad aan sportieve mogelijkheden. Daarnaast zijn de mensen gastvrij en staat u niet uren en uren in de file op weg naar uw vakantiebestemming. Het is dus moeilijk om niet verliefd te worden op Bretagne. Wie er eenmaal geweest is, kent de schoonheid van de natuur, de verlaten baaitjes, de heerlijke keuken en de eeuwenoude cultuur.
Van de hoge kliffen aan de kust tot de groene bossen in het binnenland. Van de uitgestrekte zandstranden tot de bergen van de Monts d’Arree. Bretagne beschikt over een overweldigende natuurschoonheid.

Bretagne kent twee wonderschone regionale natuurparken, namelijk “Parc Naturel Régional d’Armorique” en “Parc Naturel Régional de Brière”. Het park Parc Naturel Régional d’Armorique telt 172.000 hectare, waarvan een groot gedeelte maritiem gebied is. Het parkt kent een diversiteit aan verschillende gebieden. Zowel eilanden, kuststreek en berggebied behoort tot het Parc Naturel Régional d’Armorique. Het natuurpark van Brière is kleiner en telt 40.000 hectare. Hoewel het parkt relatief kleiner is behoort het tot een van de meest veelzijdige natuurparken in Europa. Het parkt is met name bekend om de verscheidenen watervogels en uitgebreide flora.
Naast de natuurparken vindt u tevens 7 natuurreservaten in Bretagne met een totale oppervlakte ruim 1.730 hectare. De natuurparken en reservaten vallen onder strenge regels waardoor de bescherming van de gebieden gegarandeerd wordt . Hierdoor voelen bedreigde diersoorten en planten zich uitstekend thuis in de gebieden.
Bretagne staat bekend om het grote verschil tussen eb en vloed. U kunt op een plek staan en zich vergapen aan een schitterende blauwe watervlakte met vissersbootjes terwijl er een paar uur later bij eb op dezelfde plek een totaal andere wereld tervoorschijn komt van zandstranden, rotspartijen, schelpen en schaaldieren.
Het getij heeft als grote voordeel dat het strand schoon gehouden wordt. Tijdens een
vloed stroomt er nieuw zuurstofrijk water de baaien in waardoor flora en fauna optimaal tot recht komt. Het getijde maakt het landschap tevens enorm afwisselend. Bij vloed varen de vissersboten en is men aan het zeilen, duiken of surfen terwijl
de Bretonners bij eb de stranden afzoeken naar mosselen en andere schelpdieren. Een aantal maal per dag verandert het fascinerende kustlandschap zo enorm dat u niet uitgekeken raakt.
De bekendste wandelroute heet Sentier des Douaniers en is ontstaan
tijdens de revolutie toen de paden werden aangelegd door de douane om de kustlijn te bewaken. In het verleden liepen hier de douaniers dag en nacht hun rondjes om smokkel en plunderen tegen te gaan. Vandaag de dag is de Sentier des Douaniers een kustpad met een lengte van 1300 kilometer. Het pad leidt langs mooie kliffen, uitgestrekte zandstranden en rotspartijen. Daarnaast vindt u in Bretagne een ongekend aantal wandel- en fietspaden die u meevoeren door alle natuur die de regio te bieden heeft. Bos, heide, duinen, stranden, rotsen, baaien, rivieren, meren en zelfs een oergebergte, u komt het allemaal tegen in Bretagne.
Finistere kenmerkt zich door een enorme variëteit aan kustlijn. In Finistere vindt u naast ruige kliffen en imponerende vuurtorens tevens rustige, kindvriendelijke baaitjes met witte zandstranden. Daarnaast kent onze regio een tal van authentieke plaatjes en middeleeuwse steden zoals Morlaix, Roscoff, Brest, Crozon, Quimper en Pont-Aven.

Vakantiehuis Gwez armor ligt niet ver van de mooie stad Morlaix. Het oude centrum van Morlaix kenmerkt zich door de karakteristieke haven, middeleeuws viaduct en vakwerkhuizen. Hier vindt u tal van gezellige restaurantjes en vertier. In de nieuwe wijken van Morlaix kan er veelal geshopt worden in winkeltjes en boetiekjes. Boodschappen worden gedaan in de gigantische supermarkten. Tevens vindt u in de buurt echte Bretonse kustplaatsjes zoals Carantec, Saint Pol de Leon en Roscoff met tal van leuke winkeltjes en goede restaurants. Een bezoek aan de gezellige markten van deze plaatsjes mag u zeker niet overslaan. In de haven van Roscoff koopt u verse vis rechtstreeks van de vissersbootjes. Wij leggen die graag 's avonds voor u op de barbeque. Bretagne is altijd afhankelijk geweest van de zee. Alle departementen liggen aan zee en de kust is dan ook nooit ver weg. Toch is een bezoek aan het binnenland zeer aan te raden. Hier vindt u indrukwekkende kastelen, prachtige bossen en schilderachtige boerendorpjes. De bergen van de Monts d’Arree liggen op enkele tientallen kilometers afstand van uw huis, ideaal voor een mooie dagtocht. De Monts d’Arree is uitermate geschikt voor een mooie wandel- of fietstocht. Het betoverende bos van Huelgoat of een bezoek aan het kasteel van Trevarez zijn ook zeker de moeite waard. Enkele bezienswaardigheden in de buurt die u zeker niet mag missen zijn onder andere de middeleeuwse grafheuvel Cairn de Barnenez, het kasteel van Kerjean, de boottocht naar en een wandeling of
fietstocht over ile de Batz, een bezoek aan Chateau du Taureau in de baai van Morlaix en een bezoek aan het zee-aquarium Oceanopolis in Brest.
In Bretagne houdt men van goed eten. U kunt dan ook overal voor een schappelijke prijs uit eten. Bretagne en crêpes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden maar op het menu staat uiteraard ook veel vis en zeebanket, maar vlees is ook erg geliefd. Oesters zijn er in 12 soorten. Elk met een eigen specifieke kwaliteit en kenmerken. De echte kenner eet de oester rauw op maar en zijn tal van andere manieren waarop u uw oester geserveerd kunt krijgen. Mosselen zijn net als oesters niet weg te denken uit de Bretonse keuken. Bestel in een willekeurig restaurant een "moules frites" en u krijgt een overdaad aan mosselen en frites op uw bord.

Layout

Living room
Ground floor
35 m2

Laminate

Dining corner / Dining Table

Dining Chairs (4)

Bedroom 1
Ground floor
9 m2

Bed: Double bed 200 x 180 cm

Laminate

Duvets (2)

Bedroom 2
Ground floor
8 m2

Bed: Single bed 200 x 80 cm

Bed: Single bed 200 x 80 cm

Carpet

Bathroom
Ground floor
7 m2

Toilet

Shower (1)

Washbasin (1)

Kitchen

Type: Open

Stove: Gas (4 Cooking zones/burners)

Hood

Facilities

Accommodation type

 • Holiday house

Total floor space

 • 60 m2

Sports & Recreation

 • Cycling
 • Mountainbiken
 • Walking
 • Watersports
 • Swimming

Travel Ideas

 • Culture & History
 • Child friendly
 • Luxury accommodation
 • Maximum privacy
 • Peace & quiet
 • Sun,Sea & Beach

Heating

 • Electric heating
 • Boiler
 • Fireplace

Internet, Wifi, Audio

 • Flatscreen TV
 • Dvd player
 • Wifi
 • Measurements of TV in cm: (80)

Games & entertainment

 • Playstation 2
 • (Board) games
 • DVDs / Blu-rays

Outdoor Facilities

 • Barbecue
 • Outdoor lighting
 • Deckchair (2)
 • Sun umbrellas
 • Parking place (1)
 • Private driveway
 • Terrace (1)
 • Garden
 • Garden chair(s) (4)
 • Garden table(s0) (1)
 • Shed

Privacy

 • Manager on site
 • Complete privacy

Linens

 • Bed linen available

Children

 • Child's chair (1)

Disabled

 • Evenfloor

Facilities

 • Hall
 • Storeroom
 • Smoking not allowed
 • Pets on request


595,-
Week starts at
595,-
Week starts at
Arrival date
-
Departure date Select

Others also viewed:

La Colline des Renards

9.6

Tin Ton

8.8
Hendrik & Schouwtje Scholte